Multifocale brillenglazen zijn echte optische meesterstukken.

Heb je nog steeds zowel een aparte leesbril als een gewone bril? Dan is een multifocale bril een handige vervanger! Scherp zicht op alle afstanden, zonder van bril te hoeven wisselen.

Multifocale brillenglazen zijn optische meesterwerken die soepel zicht bieden, van dichtbij tot veraf, via de zogenaamde verloopcorridor of het overgangsgebied.

Maar niet alle multifocale brillenglazen zijn hetzelfde. Jouw multifocale brillenglazen moeten overeenstemmen met je wensen, levensstijl en uiteraard ook met je budget.

Een professionele oogmeting

Ieder van ons is uniek, en ook onze ogen en visuele ervaringen zijn uniek. Nauwkeurig testen van het zicht speelt een belangrijke rol bij het perfect afstemmen van de multifocale brilglazen.

Niet alleen worden beide ogen individueel gemeten, ook binoculair zicht wordt getest om de correcte sterkte van het glas te bepalen.

Wij nemen de nodige tijd om deze testen uit te voeren en jou de juiste glazen aan te bevelen.

Wie voor het eerst een bril met multifocale glazen draagt, moet even wennen.

Slechts heel weinig mensen kunnen zich niet aanpassen aan de moderne multifocale brilglazen. De technologie heeft zich voortdurend verder ontwikkeld.

Toch is het mogelijk dat een nieuwe gebruiker wat tijd nodig heeft om te wennen. De ogen en de hersenen moeten zich leren aanpassen aan de andere refractievermogens van de multifocale brilglazen.

Een voorbeeld: Wanneer je de trap opgaat, zal je door het onderste gedeelte van de multifocale glazen kijken. Maar dat deel van het glas is aangepast voor een leesafstand van ongeveer 40 centimeter. De trap is natuurlijk verder weg en zal dus wat minder gefocust zijn. Het goede nieuws: het gezichtsvermogen is heel complex, maar past zich ook gemakkelijk aan. In korte tijd kan het zich aan de nieuwe omstandigheden aanpassen. Bij het oplopen van de trap zal je jouw hoofd gewoon wat meer naar beneden moeten kantelen om de trappen te kunnen zien door de middelste zone, die bedoeld is voor langere afstanden.

Schrijf in op onze nieuwsbrief: